Руската църква в София е собственост на Българската православна църква и

...
Руската църква в София е собственост на Българската православна църква и
Коментари Харесай

Митрополит Наум: Руската църква в София е собственост на България и трябва да бъде отворена незабавно

Руската черква в София е благосъстоятелност на Българската православна църква и Софийският митрополит би трябвало да се разпореди тя да бъде отключена и да се възстановят богослуженията в нея. Това написа във Фейсбук Русенският митрополит Наум.

„ През последните години българските свещеници-ефимерии по неразбираеми за нас аргументи бяха поредно отстранени от този храм, което кардинално е неуместно, заради събитието че функционалностите му имат единствено и само внушителен темперамент. И надлежно, неговата материална благосъстоятелност не може да бъде считана за съветска, поради изброеното нагоре, както и БПЦ не може да претендира, че храмът-подворие в Москва, е българска благосъстоятелност, защото характерът на двете подвория е взаимен “, показва в обявата си Русенският митрополит Наум.

Той назовава неприемливо " заключването на храма, откакто ДАНС подреди експулсирането на трима свещеници – един съветски и двама белоруски граждани, които са част от подворието на Руската православна черква в София. Реакция на патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит, до този миг няма.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР